Hírek

Rendkívüli népszerűségnek örvendett iskolánkban az angol nyelvű könyvek vására, amelyet a Sydney Angol Nyelvstúdió rendezett. Számos gyerekkönyv kiadó gazdag kínálatából válogathattunk. Az igényes, tartalmas, szebbnél szebb gyerekkönyvek gyorsan fogytak. Ezúton is KÖSZÖNJÜK minden kedves szülőnek, hogy a könyvek vásárlásával a Vári Emil Általános...

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.
ezüsttükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,
Csak a havas pusztán a néma csöndbe...

Aranyosi Ervin - Advent második gyertya "A második is fényre lobban,..." jelzi, angyal szállt a földre: - Éljetek méltóbban, jobban, s várjatok az újszülöttre! Lelketeket készítsétek, - a világ újjá születhet! Szóljon szívből belső ének, - nyissátok meg szeretetnek! Legyen bennünk könyörület, új megváltónk mikor várjuk. A világ is szebbnek tűnhet,...

"ADVENT, te szépen csengő, kedves szó, advent, te halkan, lágyan bíztató.Advent, te mindent előkészítő, Istent és embert összebékítő,Taníts meg hinni tisztán, csendesen, taníts meg élni bűntől mentesen,Taníts meg arra, mindig van csoda, mely láthatatlan: Isten szent fia.Kérlek, segíts meg édes Istenem, velem legyél e boldog ünnepen!"

Iskolánkban a kéttannyelvű képzés felső tagozatba ért. Szeptembertől angol nyelven sajátítják el a gyerekek a történelem tantárgy izgalmas tananyagát. A kéttannyelvű képzés tanulói barlangrajz készítő versenyen vehettek részt. Feladatuk egy általuk elképzelt barlangrajz elkészítése volt, illetve pár mondatban angol nyelven jellemezték rajzukat.

"Mi leszel, ha nagy leszel?" Generációk óta teszik fel ezt a kérdést szülők, nagyszülők, pedagógusok a gyerekeknek. A válasz leginkább a bizonytalanságot, tanácstalanságot tükrözi. "Még nem tudom." "Nyolcadikban kiderül. Majd akkor eldöntöm."

A két tanítási nyelvű iskolákban lényeges, hogy megismerjük az angolszász ünnepeket. Mi is megünnepeltük a boszorkányok, kísértetek napját, a Halloween-t.

A mai napon a hagyományainkhoz híven ünnepélyesen felavattuk ötödikes kis gólyáinkat. Az emlékezetes délutánon három próbatételt kellett kiállniuk, ezzel bebizonyították rátermettségüket, ügyességüket, helytállásukat a felső tagozaton. Majd esküvel is megfogadták, hogy közösségünk lelkes tagjai lesznek.

A hagyományokhoz híven a mai napon ünnepélyesen felavattuk elsős kis fecskéinket iskolánkban. A fergeteges hangulatú délutánon három próbatételt kellett kiállniuk, ezzel bebizonyították rátermettségüket, ügyességüket. Elsőseink esküvel is megfogadták, hogy közösségünk lelkes tagjai lesznek. Gratulálunk "kis fecskéinknek" és felkészítőiknek!

Iskolánk ötödik évfolyamos tanulói ellátogattak a budapesti Vadászati és Természeti Világkiállításra, ahol feledhetetlen élményekkel gazdagodtak. A népszerű rendezvény ezernyi látnivalót kínál a természetbarátok számára, többek között különleges vadfajokat és Magyarország legnagyobb kiállítási akváriumát. A HUNGEXPO hatalmas területén tett sétát...