Hírek

Iskolánkban a kéttannyelvű képzés felső tagozatba ért. Szeptembertől angol nyelven sajátítják el a gyerekek a történelem tantárgy izgalmas tananyagát. A kéttannyelvű képzés tanulói barlangrajz készítő versenyen vehettek részt. Feladatuk egy általuk elképzelt barlangrajz elkészítése volt, illetve pár mondatban angol nyelven jellemezték rajzukat.

"Mi leszel, ha nagy leszel?" Generációk óta teszik fel ezt a kérdést szülők, nagyszülők, pedagógusok a gyerekeknek. A válasz leginkább a bizonytalanságot, tanácstalanságot tükrözi. "Még nem tudom." "Nyolcadikban kiderül. Majd akkor eldöntöm."

A két tanítási nyelvű iskolákban lényeges, hogy megismerjük az angolszász ünnepeket. Mi is megünnepeltük a boszorkányok, kísértetek napját, a Halloween-t.

A mai napon a hagyományainkhoz híven ünnepélyesen felavattuk ötödikes kis gólyáinkat. Az emlékezetes délutánon három próbatételt kellett kiállniuk, ezzel bebizonyították rátermettségüket, ügyességüket, helytállásukat a felső tagozaton. Majd esküvel is megfogadták, hogy közösségünk lelkes tagjai lesznek.

A hagyományokhoz híven a mai napon ünnepélyesen felavattuk elsős kis fecskéinket iskolánkban. A fergeteges hangulatú délutánon három próbatételt kellett kiállniuk, ezzel bebizonyították rátermettségüket, ügyességüket. Elsőseink esküvel is megfogadták, hogy közösségünk lelkes tagjai lesznek. Gratulálunk "kis fecskéinknek" és felkészítőiknek!

Iskolánk ötödik évfolyamos tanulói ellátogattak a budapesti Vadászati és Természeti Világkiállításra, ahol feledhetetlen élményekkel gazdagodtak. A népszerű rendezvény ezernyi látnivalót kínál a természetbarátok számára, többek között különleges vadfajokat és Magyarország legnagyobb kiállítási akváriumát. A HUNGEXPO hatalmas területén tett sétát...

A versenyen 4 korcsoportban csaknem 160 gyermek vett részt, amely Kelet-Magyarország egyetlen gyermekeknek szóló időmérő kerékpárversenye. A korcsoportok helyezettjei a felajánlók jóvoltából ajándékban részesültek, az első helyen végzettek pedig értékes kerékpárokat vihettek haza.

KIVÁLÓ KISMŰVÉSZ:
Zámbó Mirjam a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola - /Vári Emil Általános Iskola/

A Vári Emil Általános Iskola a Tesco-Globál Áruházak Zrt. által meghirdetett "Ön választ, mi segítünk" elnevezésű programon a vásárlói szavazás által 200.000 Ft összegű támogatást nyert. Az iskola játszóudvarát a gyerekek legnagyobb örömére acélbetétes mászóhálóval gazdagítottuk. Köszönjük a szülők, vásárlók szavazatait valamint a Tesco...