Váris diák nyerte a nemzetközi olvasóversenyt

2018.12.05

Vincze Rebeka, a Vári Emil Általános Iskola 7. osztályos tanulója I. helyezést ért el az EngRead nemzetközi olvasóverseny döntőjén. Rebeka és felkészítő tanára, Ténai Nóra közös jutalma egy hét napos angilai utazás 2019 nyarán.

A verseny a sokszínűségre építve adott lehetőséget tehetséges 7. és 8. évfolyamos tanulóknak szellemi kiválóságuk, angol nyelvi tudásuk, kreativitásuk bizonyítására. A szervezők célja az idegen nyelvi kultúra terjesztése mellett az info-kommunikációs eszközök, eljárások minél alaposabb ismeretének elősegítése, s legfőképp a célnyelven történő olvasás megszerettetése volt.
A Szoboszlói Úti Általános Iskola immár ötödik alkalommal adott otthont a rendezvénynek, kiváló házigazdaként.

A megmérettetésre a világ legkülönbözőbb országaiból jelentkeztek 13-15 éves tanulók, többek között Lengyelországból, Portugáliából, sőt még Izraelből is jutottak gyerekek a döntőbe. Az 560 jelentkezőnek az első fordulóban online tesztet kellett kitölteni, ezt követően pedig prezentációt készíteni az általuk választott regényről. (Az idei tanévben három olvasmányból választhattak a tanulók: Jekyll and Hyde, Wuthering Heights, The Coral Island.) A legjobb PPT-k készítőit, 47 tanulót hívtak meg a döntőbe, ahol 5 percben előadták prezentációikat.
Nemcsak a versenyzők, a héttagú zsűri is nemzetközi volt: tagjai között nyelvész-kutató, amerikai tanár, nigériai, costa-ricai és argentin diákok is helyet foglaltak. A díjakat is a verseny céljaihoz igazították a szervezők: az első három helyezett diák angliai utazást nyert, a többiek nyelvtanulásukat segítő értékes könyvcsomagokat és digitális eszközöket.
Az értékelés során a zsűritagok a versenyzőket arra buzdították, vigyék bele bátran egyéniségüket az előadásaikba.
Rebeka produkciója épp eredetiségével, ötletességével tűnt ki a mezőnyből. Hazánk legfiatalabb filmrendezőjeként mutatkozott be, s e szerepben maradva most készülő első filmjéről beszélt. A prezentáció különleges képanyaga, a szöveg érdekessége, magával ragadó humora, s az előadó természtessége, szép kiejtése -mindezek együtt nyerték el a zsűri legnagyobb elismerését.

Szívből gratulálunk, további sok sikert kívánunk!