Síeltek a várisok

2018.02.25

Évek óta népszerű hely Lengyelország, a síelni vágyók számára. Nem véletlen, hogy már több alkalommal a Vári Emil Általános Iskola is ide szervezi sítáborát.

2018. február 12-én 23 diák és két testnevelő, Tercza Lászlóné és Péter Tibor látogatott el Tyliczre, hogy egy hetet sportoljon a lengyel télben.
Bár a szállás Krynicán volt, a csapat minden nap átbuszozott a Master Skí pályához. Ez azért volt tökéletes, mert a kezdők könnyen megtanulhattak ezeken a pályákon síelni, a haladók pedig a magasabb tudást igénylő profi terepek közül válaszhattak, hogy tökéletesítsék tudásukat. Szinte minden nap esett a hó, ami számukra csodálatos élményt nyújtott, hisz itthon, az idén még nem is volt tél. Ha valaki elfáradt síelés közben, volt lehetősége megpihenni a lenti Hüttében, ahol ehetett és ihatott kedvére. A gyerekeknek alkalma nyílt a síelés mellett a snowboardozás művészetébe is belekóstolni. A hét vége felé már ezek a sportolók száguldottak, egy-egy buckán ugrattak, - tanár néni a "pálya ördögei" nevet adta nekik. Az esti programok nagyon változatosak voltak. Akinek kedve tartotta, jacuzzizhatott vagy szaunázhatott a wellness részlegben, vagy biliárdozhatott az előtérben.
Természetesen nem maradtak el a nap eseményeit megvitató esti beszélgetések sem egy - egy szobában.

Egyik este a csapat néhány tagja részt vehetett vacsora után egy "éjszakai síelésen" Krynyicán , a szállodával szembeni pályán 5 felnőtt kíséretében. Csodálatos volt a siklás a kivilágított pályán.

Mindenki élvezte ezt az egy hetet, és szívesen eltöltött volna még néhány napot Lengyelországban.
Reméljük, hogy a Váris diákoknak jövőre újra megszervezik a sítábort.

Dolhai Vince /8. c osztály/

További képek ITT.