Nagy Népmese kihívás iskolánkban

2019.09.30

A Hagyományokhoz hűen, Benedek Elek nagy meseírónk és mesegyűjtőnk születésnapjához közeledve egy napra a népmeséké a főszerep iskolánkban.

Ezen a napon minden népmesét szerető gyerek és felnőtt megkülönböztetett tisztelettel fordul a magyar népmesék felé.
2019.szeptember 27-én újra együtt gombolyítottuk a mese fonalát iskolánkban, ahol az alsó tagozat apraja-nagyja kedvenc mesehősének bőrébe bújva kalandozott a Népmesék Birodalmában.
A kora reggeli órákban a legjellegzetesebb népmesei alakokból álló élőkép fogadta a Mesebirodalomba érkező gyerekeket és felnőtteket. Kezdődhetett is a kalandos utazás. Először a felső tagozatos tanulók örvendeztették meg meséikkel az érdeklődő kis hallgatóságot.
A nap folyamán színes és változatos programok vártak a gyermekekre. Vendégül láttuk Bumberák Maja mesemondót, a Népművészet Ifjú mesterét, aki egész délelőtt megörvendeztetett bennünket gazdag mesekincsünk gyöngyszemeivel. A kis hallgatóság a ,,meselátó szeme" és a ,,mesehalló füle" segítségével aktív részese lett az elhangzó meséknek. Maja páratlan előadásában népdalokat és a népi hangszereket is megszólaltatott, és gitárkíséret is színesítette a mesés kalandozást.
Egy másik helyszínen Hajdu-Szabó Adrienn és Gyüre Tamás néptáncpedagógusok voltak vendégeink, akik táncbemutatójuk után táncházba invitálták a Mesebirodalom népes lakóit. A hét országra szóló mulatságban fergeteges hangulatot sikerült teremteniük. Közel 300 alsó tagozatos és tanítóik perdültek táncra a vidám dallamokra.
A gyerekek által készített meseillusztrációkból létrejött kiállítás az iskola folyosóit díszítette, ugyanitt egész nap nèpmeséket lehetett hallgatni és nézni a kivetítőkön keresztül.
A szünetekben a lelkes, jelmezbe öltözött tanító nénik és tanító bácsik közreműködésével népi játékot játszottak a Birodalom lakói.
Szinte mindenki csatlakozott a ,,NAGY NÉPMESE KIHÍVÁS 2019" elnevezésű felkérésünkhöz,mely így hangzott: OLVASS EL MINDEN NAP EGY MAGYAR NÉPMESÉT!
Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult, hogy a gyermekeknek ismét mesés kalandokban és felejthetetlen pillanatokban legyen része ezen a napon. Varázslatos, csodákkal teli mesenapunk volt.

Aki nem hiszi,járjon utána!
Jövőre legyetek ti is a vendégeink!

További képek Facebook oldalunkon ITT.